Translate

03 martie 2024

Degivrare treptelor

Degivrarea treptelor 

Treptele si scarile de acces pot deveni foarte periculoase pentru oameni atunci cand pe suprafata lor se formeaza o pelicula de gheata. Prin instalarea sistemului de degivrare se realizeaza incalzirea electrica a acestora ,prin cabluri speciale ,alimentate la reteaua electrica .Activarea sistemului se realizeaza automat,cu ajutorul termostatelor cu senzori ce masoara temperatura exterioara,controland momentul de pornire a incalzirii ,in functie de reglajul facut de utilizator .


Sistemul de degivrare este compus din: 

Cabluri incalzitoare monofilare;Banda metalica galvanizata – pentru fixarea cablurilor;Senzori de umiditate si temperatura; Termostat
Tablou electric de forta si comanda;


Alimentarea la reteaua electrica
In cele mai multe cazuri, rezistentele folosite pentru sistemul de degivrare sunt consumatori monofazati. Atunci cand puterea totala instalata depaseste puterea disponibila in sistemul monofazat sau in cazul in care sistemul este compus din rezistente alimentate la 400V, este necesara racordarea la sistemul trifazat.
Pentru temperaturile negative si cantitatile de zapada medii din Romania, puterea necesara sistemului de degivrare este de 250W/mp.Aceasta valoare se calculeaza inmultind puterea pe metrul patrat  cu suprafata ce trebuie degivrata . Sistemul consuma cca 0,25Kwh pe metrul patrat,intr-o ora de functionare,.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu